בחר את הסיפור. חשוב לבחור את הסיפור הנכון שמתאים לשלב הנכון של התהליך המעגלי של קבלת תלמידים ומתאים להבנה הכוללת של המאזינים את כתבי הקודש .
למד את מבנה הסיפור. חלקו את הסיפור לחלקים שקל לשנן. לרוב הסיפורים יש התחלה, אמצע וסוף. שנן כל אירוע בסיפור. לדוגמה, ניתן לחלק את סיפור זכאי לשישה חלקים.
דמיינו את המסגרת של הסיפור. דמיינו את התפאורה של הסיפור במוחכם. איך זה נראה במקום הזה? בדרך זו תוכלו להזדהות עם הסיפור, לחוות את הסיפור ולהפוך אותו לשלך.
דמיינו את הפעולה המתרחשת. לדוגמה: דמיינו את ההתרגשות ואת הדחיפה והדחיפה של ההמונים! דמיינו את זכאי הקטן מטפס על העץ. דמיינו את זכאי מוציא את כספו ואת פליאתם של התלמידים.
השתמש בקול שלך כדי להקרין את התמונות שדמיינת. הקרן את הקול שלך בהתאם למצב הרוח של הסיפור. שימו לב היטב לעוצמת קולכם, החל מלחש בין התלמידים ועד לצעקות הכעס של יוחנן המטביל.
למד את הסיפור לפי זיכרון. אל תשנה את הסיפור! הדיוק חשוב מאוד מכיוון שאנשים בעל פה יספרו את הסיפור בדיוק כפי שסיפרת אותו. אין להוסיף פרטים שאינם בכתבי הקודש .
תרגל לספר את הסיפור עד שהוא בא באופן טבעי. חזרו על הסיפור כשאתם לבד, ללא הפרעה. תרגל לספר את הסיפור בתוך ההקשר התרבותי והסגנון של האנשים שאתה משרת. הצג סגנון סיפור בהרמוניה עם הקבוצה. תרגל לספר את הסיפור בקול רם, תוך תשומת לב רבה לעוצמת הקול, הקצב וההפסקות.
קראו בקול רם או האזינו לסיפור, עקבו אחר קו העלילה עם הדמיון ותנועת הגוף שלכם.
סגור את הכתובים ובמילים שלך ספר את כל מה שאתה זוכר מהסיפור בסדר ובקול רם פעמיים מתחילתו ועד סופו, מדמיין את הסיפור מתרחש (אל תסתכל בכתובים אם אתה שוכח משהו).
אל תתקעו על דיוק הטקסט של מילה במילה, כי זה יפריע מאוד ליכולת שלכם ללמוד את הסיפור בצורה עמוקה או מהירה ובאופן שבו תוכלו לבטא באופן טבעי.
אם אתה רוצה ללמוד סיפור עם דיוק מילה במילה, תחילה למד אותו היטב במילים שלך, ולאחר מכן חזור על הסיפור ועבוד עליו במטרה להשתמש באותן מילים שבהן משתמש הטקסט בכתובים. אבל השתמש בתרגום כתבי הקודש המשתמש בשפה ובמילים טבעיות.
שוב, קראו בקול או הקשיבו לסיפור, עקבו אחר קו העלילה עם הדמיון ותנועת הגוף שלכם.
סגור את הכתובים וספר את כל מה שאתה זוכר בסדר ובקול רם פעמיים מתחילתו ועד סופו.
חזור עד שהסיפור בא בטבעיות וחי עבורך.